Annons:

Bengtssons frestelse

Bengtssons frestelse, med rökt böckling

Ingredienser

  • Bengtssons frestelse
  • 6
    st st
    Böckling, rensad
  • 20
    st st
    Potatis, skalad och skuren i tunna stavar
  • 2
    st st
    Gul lök, skalad och fint hackad
  • 1
    l l
    Gröddmjölk (grädde och mjölk blandat 50/50)
Du behöver även några kluttar smör samt salt, vitpeppar och socker.

Ombyte förnöjer, så prova en Bengtsson istället för en Jansson. Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Smöra en rejäl ugnsform och varva lök, potatis och fisk. Salta, peppra och en tillsätt även ­liten gnutta socker mellan varje lager.

Kom ihåg att salta bra, för böckling är inte lika salt som ansjovis. Häll över gräddmjölken och lägg sist över lite smörkluttar här och var över härligheten. In i ugnen och grädda i ca 45 minuter. Lägg över folie om gratängen börjar bli brun utan att den är helt färdig. När gräddmjölken kokat in helt i potatisen är det klart för