Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Bearnaisesås á la Tom Sjöstedt

Bearnaisesås á la Tom Sjöstedt
    Bearnaisesås tom sjösted

    Ingredienser

    • Bearnaisesås á la Tom Sjöstedt:

    Övrigt:

    Instruktioner

    Bearnaisesås á la Tom Sjöstedt

    Skira smöret, se till att få bort bottensatsen. Då ska ca 4 dl återstå. Vispa äggulor och reduktion i vattenbad, eller om du är riktigt vass, direkt på plattan tills den blir krämig. Den får inte koka för då spricker den. Ta bort kastrullen från spisen och vispa försiktigt i smöret. Börja lugnt och öka sedan mot slutet när såsen binder bra, precis som med en majonnäs. Smaka av med dragon, persilja, cayennepeppar, svartpeppar, salt och en mininypa socker. Man kanske behöver några droppar citron också för att höja fräschören på syran. Detta räcker till mer än fyra normala personer, men Tom Sjöstedt är inte normal! Njut!

    Bearnaisesås - Tom Sjöstedts recept - DinVinguide