Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bästa knäcken - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Bästa knäcken

Bästa gåven är klassisk och god knäck, som du kan piffa till och smaksätta med lite av varje. Lägg i en fin burk eller i en cellofanpåse!

Ingredienser

  • Och så smaksättningen: 1 dl finhackad skalad mandel eller 0,5 dl krossade pepparmintskarameller eller 1 dl rostade hasselnötter eller 1 dl hackade valnötter eller 1 dl finhackad mörk choklad.

Blanda alla ingredienserna förutom mandeln i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är ca 124 grader eller tills smeten blivit så hård att det går att göra en kula av smeten när du häller en liten klick i ett iskallt glas vatten (kallas kulprovet)

Man kan om man vill smaksätta knäcken med lite andra grejor oxå t ex: pepparmyntskarameller, finhackad choklad, pinjenötter, valnötter eller, ja det är faktiskt bara fantasin som sätter stopp för vad du kan stoppa i din knäcksmet.

Nu kommer det allra bästa tipset, när smeten, lägg ut ett bakplåtspapper på plåten, smöra det, ställ ut dina formar som fastnar i smöret. Blanda mandeln i smeten och fyll sedan de små formarna, de kommer inte ramla eller välta och du kommer att tacka mig för detta toppentips!

Låt svalna om du kan – Njut!