Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

Ingredienser

  • Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel:
  • 1
    st st
    fint litet rotsellerihuvud, skalat
  • Äggkräm:
  • 10
    gram gram
    gotlandstryffel, riven eller tryffelolja
  • 100
    gram gram
    äggulor (ca 5 äggulor)
  • 100
    gram gram
    smör
  • 100
    gram gram
    crème fraiche
smörgåskrasse
salt

Baka sellerihuvudet i folie med smör i ugn på 175 grader ca 2-4 timmar beroende på storlek. Sellerin ska vara mjuk men inte överbakad. Låt svalna en aning och skär upp i skivor eller bitar beroende på hur du ska servera den. Äggkrämen: Rör ihop alla ingredienser till krämen över svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och servera nylagad och ljummen.

Montering: Servera nybakad selleri med några korn salt på, garnera med smörgåskrasse. Servera krämen till eller arrangera den på tallriken.

Dryckestips: Servera ett smakrikt veteöl eller en champagne med tydliga lagringstoner till.