Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

Ingredienser

  • Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel:
    • 1 stfint litet rotsellerihuvud, skalat
  • Äggkräm:
    • 10 gramgotlandstryffel, riven eller tryffelolja
    • 100 gramäggulor (ca 5 äggulor)
    • 100 gramsmör
    • 100 gramcrème fraiche
  • smörgåskrasse
    salt

Baka sellerihuvudet i folie med smör i ugn på 175 grader ca 2-4 timmar beroende på storlek. Sellerin ska vara mjuk men inte överbakad. Låt svalna en aning och skär upp i skivor eller bitar beroende på hur du ska servera den. Äggkrämen: Rör ihop alla ingredienser till krämen över svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och servera nylagad och ljummen.

Montering: Servera nybakad selleri med några korn salt på, garnera med smörgåskrasse. Servera krämen till eller arrangera den på tallriken.

Dryckestips: Servera ett smakrikt veteöl eller en champagne med tydliga lagringstoner till.