- Recept
Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
Ingredienser
- Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel:
- 1 stfint litet rotsellerihuvud, skalat
- Äggkräm:
- 10 gramgotlandstryffel, riven eller tryffelolja
- 100 gramäggulor (ca 5 äggulor)
- 100 gramsmör
- 100 gramcrème fraiche
- smörgåskrasse
salt
Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
Baka sellerihuvudet i folie med smör i ugn på 175 grader ca 2-4 timmar beroende på storlek. Sellerin ska vara mjuk men inte överbakad. Låt svalna en aning och skär upp i skivor eller bitar beroende på hur du ska servera den. Äggkrämen: Rör ihop alla ingredienser till krämen över svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och servera nylagad och ljummen.
Montering: Servera nybakad selleri med några korn salt på, garnera med smörgåskrasse. Servera krämen till eller arrangera den på tallriken.
Dryckestips: Servera ett smakrikt veteöl eller en champagne med tydliga lagringstoner till.