• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
    Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

    Ingredienser

    • Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel:

    • Äggkräm:

    Övrigt:

    smörgåskrasse
    salt

    Instruktioner

    Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel

    Baka sellerihuvudet i folie med smör i ugn på 175 grader ca 2-4 timmar beroende på storlek. Sellerin ska vara mjuk men inte överbakad. Låt svalna en aning och skär upp i skivor eller bitar beroende på hur du ska servera den. Äggkrämen: Rör ihop alla ingredienser till krämen över svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och servera nylagad och ljummen.

    Montering: Servera nybakad selleri med några korn salt på, garnera med smörgåskrasse. Servera krämen till eller arrangera den på tallriken.

    Dryckestips: Servera ett smakrikt veteöl eller en champagne med tydliga lagringstoner till.