Ingredienser
Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor
Skum på jordärtskocka
Övrigt:
Instruktioner
Kålrot
Skala kålroten och olja in den, salta och peppra den måttligt.
Baka den i form med folie på 100 grader tills den känns klar, ca 4 h. Halvera kålrötterna och håll varma.
Betor
Koka betorna tills de är klara. Låt svalna, gnid av skalet och skär upp dem i den storlek du känner passar dig. Vid servering rosta dem i olja, salt och peppar tills du är nöjd.
Linser
Gå efter receptet på förpackningen. Kokas tills de är klara och kyl ner.
Vid servering, fräs upp dem i ketjap manis, svart risvinägerolja, salt och peppar.
Skum på jordärtskocka
Fräs grönsakerna i smöret på medelhög värme. Tillsätt socker och vitt vin. Sjud på låg temperatur i ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ihop. Smaka upp med salt, peppar och eventuell syra. Mixa och skumma.
Sesam
Rosta 2 teskedar sesamfrön i en torr stekpanna, passa noga.
Montering
Toppa gärna med lite torkad ramslök och torkat tomatpulver.
