Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bacon jam och getostkräm

Recept av Redaktionen

Bacon jam och getostkräm

Kan användas till en god köttbit, som förrätt på crostini eller som ett ”spread” på en hamburgare eller en lyxig varmkorv!

Ingredienser

  • Bacon jam
    • 450 grambacon, fint skuren
    • 200 gramgul lök, finhackad
    • 25 gramvitlök, krossad
    • 1 tskchilipulver
    • 1 tskrökt paprikapulver
    • 1 dlbourbon (helst från Texas)
    • 2 mskbourbon (helst från Texas)
    • ½ dlhonung
    • ½ dlbalsamvinäger
    • ½ dlbrunt socker
  • Getostkräm
    • 280 grammjuk rumstempererad getost
    • 220 grammascarpone rumstempererad
  • svart peppar, malen

Bacon jam

Stek det fint skurna baconet i en kastrull tills den är krispig. Sila bort nästan allt fett och lägg bacon på en pappershandduk. Lägg i all lök och vitlök ca en minut. Lägg i paprika- och chilipulver. Tillsätt övriga ingredienser utom bourbon. Rör om tills allt har smält. Tillsätt 1 dl bourbon, försiktigt eftersom alkoholen tar eld. Efter att elden slocknat koka på låg värme tills det har blivit ”sticky”. Lägg i den krispiga baconen och rör om. Ta bort kastrullen från plattan och rör i sista matskedarna bourbon. Låt svalna.

Getostkräm

Blanda allt i en mixer och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar beroende på hur mycket ni tycker om svartpeppar.

Servera krämen rumstempererad med rostat baguette och bacon jam, och lite bourbon om det blev något kvar!