Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Stekt bacon

Recept av Magnus Reuterdahl

Bacon & chilisås

Bacon & chilisås är en utmärkt grillsås eller röra. Den funkar till det mesta i köttväg på grillen samt ill grönsaker och rotfrukter.

Ingredienser

    • 160 grambacon
    • 600 gramHeinz chilisås
    • 1 krmcayennepeppar
    • 1 krmsalt
    • ½ flaskavatten (använd heinzflaskan)
  • Salt & svartpeppar att smaka av med.
Bacon & chilisås (grillsås)
Receptet har jag fått från min sambos syster som brukar göra denna till det mesta vi grillar. Det har gjort att vi också brukar göra denna hemmavid. Detta är ett recept som jag inte ändrat över tid eller förbättrat, då jag älskar det som det är.

Börja med knapersteka baconet. Tag sedan bort det från pannan med låt fettet vara kvar. Om det blir för mycket fett så ta bort en del, ett matskedar brukar räcka. Häll ned en flaska chilisås (600g), till denna sås använder jag alltid Heinz för att då vet jag att det blir bra men det går säkert utmärt med andra märken också. Fyll flaskan till hälften med vatten, skruva på locket och skaka om. Häll ned i pannan, tillsätt cayennepeppar och saltet och låt koka upp.  Låt sjuda under omrörning (utan lock) tills den tjocknar och blir fast, det brukar ta ca 25-35 minuter. Smula ned baconet i såsen och rör ihop den, smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna.

Servera med creme fraiche för att balansera smakerna.