Tillbehör
Avokadosmör
Jan Lööv tipsar om ett mycket användbart smör med avokado, örter, mascarpone och citron. Fungerar till precis allt, nästan.
Ingredienser
- Avokadosmör
-
250gramsmör, rumsvarmt
-
1tskfinhackad gräslök
-
1tskfinhackad dill
-
1tskfinhackad persilja
-
1stcitron, zest och saft
-
1tskmascarpone
-
1tskmogen avokado
Blanda ihop smör och avokado. Vänd i mascarpone, zest och saft, alla örterna och smaka av med salt och peppar. Rulla ihop i smörpapper.
Serveringstips
Värm ugnen till 200 grader. Bred lite eller mycket smör på lämpligt bröd. Lägg i ugnen och låt det bli mjukt. Ta ut från ugnen och toppa med vad du önskar.
På bilden ser ni salladsblad med grönkål, lite citronsaft, salt och peppar. Några tunt skivade rädisor, smulad get- eller fetaost och toppad med knaperstekt bacon.