Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås

Ingredienser

  • Limefraiche:
    • 2 dlcrème fraîche
    • 1 stlime, finrivet skal
  • Laxbullar:
    • 240 gramlaxfilé, i bitar
    • 2 stäggulor
    • 1 tskbakpulver
    • ½ ströd chili, finhackad
    • 1 ströd paprika, i bitar
    • ½ dlhackad koriander
    • 2 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 1 stlime, saften
    • ½ tsksalt
  • salt
    peppar
    smör eller olja till stekning

    Tillbehör:

    blandade grönsaker, i mindre bitar

    tunnbröd

Sås:
Blanda crème fraiche med finrivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.

Laxbullar:
Mixa alla ingredienser till laxburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma till laxbullar i valfri storlek. Stek i smör på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera laxbollarna med limefraiche, strimlade grönsaker och tunnbröd.