Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås
Ingredienser
- Limefraiche:
- 2 dlcrème fraîche
- 1 stlime, finrivet skal
- Laxbullar:
- 240 gramlaxfilé, i bitar
- 2 stäggulor
- 1 tskbakpulver
- ½ ströd chili, finhackad
- 1 ströd paprika, i bitar
- ½ dlhackad koriander
- 2 stvitlöksklyftor, finhackade
- 1 stlime, saften
- ½ tsksalt
- salt
peppar
smör eller olja till stekning
Tillbehör:
blandade grönsaker, i mindre bitar
tunnbröd
Sås:
Blanda crème fraiche med finrivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Laxbullar:
Mixa alla ingredienser till laxburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma till laxbullar i valfri storlek. Stek i smör på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera laxbollarna med limefraiche, strimlade grönsaker och tunnbröd.