Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Asiatisk biffsallad med chili, lime och fisksås

Ingredienser

  • Dressing:
    • 2 stklyftor vitlök, finriven
    • 1 sttumstor bit färsk ingefära, finriven
    • 1 ströd chili, finhackad med eller utan kärnor
    • 1 stlime, skal + saft
    • 1 mskrapsolja
    • 2 mskfisksås
    • ½ msksoja
    • ½ mskråsocker
  • Grönsaker t ex:

    morot

    grönkål, isbergssallad eller romansallad

    paprika

    gurka

    avokado

    rostade frön eller nötter

    rödlök

    Kött:

    biff, lövbiff eller rostbiff

Dressing:
Finriv vitlöken och ingefäran och finhacka chilin – behåll kärnorna om du vill. Blanda i en stor skål ihop vitlök, ingefära, chili, limeskal och -saft tillsammans med olja, fisksås, soja och socker. Smaka av och justera eventuellt balansen mellan salt, syrligt och sött.

Grönsaker:
Riv salladen i grova bitar och finhacka grönkålen. Riv morötterna grovt eller gör långa strimlor med potatisskalare. Hacka gurka, paprika och rödlök. Rosta valfria frön eller nötter med lite salt.

Kött:
Strimla biff eller löv biff och bryn på hög värme, smaksätt med salt och peppar. Strimla rostbiffen.

Fördela salladen och nötterna på ett stort fat eller flera mindre. Lägg på biff och ringla över dressingen. Servera direkt.