Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ärtsoppa - DinVinguide

Recept av Tina Nordström

Ärtsoppa

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 500 gramgula ärtor
    • 300 gramvarmrökt sidfläsk
    • 1 ½ msktorkad mejram
    • 1 ½ msktorkad timjan
    • 1 ½ msksalt

Instruktioner

1. Blötlägg ärtorna över natten i en bunke med cirka 2,5 liter vatten.

2. Häll av vattnet från ärtorna, häll upp dem i en stor gryta och tillsätt nytt vatten så det täcker (cirka 2-3 liter) och knappt 1 msk salt. Koka upp och skumma av ytan.

3. Lägg i fläsket och kryddorna i grytan och låt småkoka i ca 1,5 timme. Ta upp fläsket och skär i lagom stora tärningar.

4. Vispa soppan med en ballongvisp så att skalresterna fastnar i vispen och skaka av dem i en skål vid sidan om så att soppan blir len och fri från skalen.

5. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar och lägg i det tärnade fläsket. Servera gärna med grov senap.