- Recept
Äppelmuffins med hasselnötstopping
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Äppelmuffins med hasselnötstopping
Äppelmuffins med hasselnötstopping
Ingredienser
- Fyllning:
- 3 stäpplen
- 1 msksmör
- 2 msksocker
- ½ mskkanel
- Topping:
- 30 gramsmör, kallt
- 2 mskhavregryn
- 4 mskhasselnötter, hackade
- 2 msksocker
- ½ mskvetemjöl
- Muffinssmet:
- 2 stägg
- 1 ½ dlsocker
- 100 gramsmör
- 2 dlmjölk
- 1 tskekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
- 4 dlvetemjöl
- 2 tskbakpulver
- 12 ststora amerikanska muffinsformar
Äppelmuffins med hasselnötstopping
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och socker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ihop till en jämn smet. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldegen. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Testa med sticka.