Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Äppelmuffins med hasselnötstopping

Hämtar annons

Äppelmuffins med hasselnötstopping

Recept av Redaktionen

Äppelmuffins med hasselnötstopping

Äppelmuffins med hasselnötstopping

Ingredienser

  • Fyllning:
    • 3 stäpplen
    • 1 msksmör
    • 2 msksocker
    • ½ mskkanel
  • Topping:
    • 30 gramsmör, kallt
    • 2 mskhavregryn
    • 4 mskhasselnötter, hackade
    • 2 msksocker
    • ½ mskvetemjöl
  • Muffinssmet:
    • 2 stägg
    • 1 ½ dlsocker
    • 100 gramsmör
    • 2 dlmjölk
    • 1 tskekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
    • 4 dlvetemjöl
    • 2 tskbakpulver
    • 12 ststora amerikanska muffinsformar

Äppelmuffins med hasselnötstopping

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och socker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ihop till en jämn smet. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldegen. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Testa med sticka.