Svenska flaggan

Hämtar annons

Äppelmos

Recept av Redaktionen

Äppelmos

Äppelmos

Ingredienser

  • Äppelmos ca 1 kg:
    • 1 kgäpplen
    • ½ dlvatten
    • 1 ½ dlsocker per liter passerat mos
    • 1 ½ krmaskorbinsyra per liter passerat mos

Äppelmos

Tvätta äpplena och dela dem i fyra delar och ta bort skaft och blomfnas. Lägg äpplena i en gryta och slå på vatten. Koka upp långsamt och koka under lock tills äpplena mosar sig. Rör lite då och då med en träsked, äpplen bränner lätt vid. Koktiden kan vara mellan 5 och 15 minuter beroende på äppelsort och hårdhet. Passera frukten med hjälp av en passervagga ställd ovanför en bunke. Mät det passerade äppelmoset i litermått och tillsätt socker efter smak, 1-2 dl per liter  mos. Rör ut askorbinsyran i lite av moset och blanda ner i den större mängden. Askorbinsyran gör att den vackra färgen behålls. Låt äppelmoset kallna, lägg det i frysförpackningar och frys in.