Annons:

Bakat

Apelsinkringlor

Ingredienser

  • Apelsinkringlor 30-40 st:
  • 200
    gram gram
    rumsvarmt smör
  • 1 ½
    dl dl
    strösocker
  • 1
    st st
    apelsin, rivet skal
  • 2
    st st
    ägg, gärna små
  • 6 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
ägg och pärlsocker till dekor
Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med sockret och det rivna apelsinskalet. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörsmeten. arbeta ihop till en kletig deg, platta ut degen på bakplåtspapper eller plastfolie och låt den vila i kylen i ca 1 timme. Skär degen i tunna pinnar. Rulla pinnarna runda och forma dem till kringlor. Pensla kringlorna tunt med uppvispat ägg och doppa dem i pärlsocker. Lägg kringlorna med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i  ca 10 minuter eller tills kringlorna börjar bli lätt gyllene. Låt svalna.
Kommentar: Degen blir snabbt mjuk när man formar kringlorna, ta fram lite deg i taget och låt resten vila i kylen.