Bakat
Apelsinkringlor
Ingredienser
- Apelsinkringlor 30-40 st:
-
200gramrumsvarmt smör
-
1 ½dlströsocker
-
1stapelsin, rivet skal
-
2stägg, gärna små
-
6 ½dlvetemjöl
-
2tskbakpulver
ägg och pärlsocker till dekor
Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med sockret och det rivna apelsinskalet. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörsmeten. arbeta ihop till en kletig deg, platta ut degen på bakplåtspapper eller plastfolie och låt den vila i kylen i ca 1 timme. Skär degen i tunna pinnar. Rulla pinnarna runda och forma dem till kringlor. Pensla kringlorna tunt med uppvispat ägg och doppa dem i pärlsocker. Lägg kringlorna med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter eller tills kringlorna börjar bli lätt gyllene. Låt svalna.
Kommentar: Degen blir snabbt mjuk när man formar kringlorna, ta fram lite deg i taget och låt resten vila i kylen.