Anettes långkokade chili

Anettes långkokade chili görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare.
    chili, högrev, langkok, Anette Rosvall, recept

    Ingredienser

    • Anettes långkokade chili

    Övrigt:

    Smaksätt med salt och svartpeppar från kvarnen.

    Instruktioner

    Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.

    Blanda ner allt i din ugnsfasta gryta och låt grytan gå i ugnen i cirka 4 timmar i cirka 80-100 grader, eftersom ugnar fungerar lite olika så kan det vara bra att vara bäst att inte sticka på en så lång utflykt, utan att titta till grytan lite då och då, tills du och din ugn är kompisar och du vet hur varm den blir egentligen. Du kanske kan behöva fylla på med lite fond. I slutet av koktiden tar du upp grytan på spisen och smakar av. Du som är känslig för stark mat väljer att tillsätta chilin här, grytan kanske behöver saltas lite, eller så behövs lite extra sötma.  Prova helt enkelt av och . Servera med gräddfil, guacamole och någon god chutney.