Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

brynt smör, bearnaise, rosmarin, cabernet sauvignon, Anette Rosvall

Recept av Redaktionen

Anettes brynta rosmarinbea

Anettes underbara bearnaise med smak av rosmarin och brynt smör.

Ingredienser

  • Anettes brynta rosmarinbea
    • 3 stÄggulor
    • 1 stScharlottenlök
    • 4 mskRosmarin, fint, fint, fint hackad
    • 1 dlVitvinsvinäger
    • 250 gramSmör, osaltat och brynt
  • Smaksätt med salt och svartpeppar från kvarnen.

Börja med att ta fram alla dina ingredienser, de skall vara rumstempererade (annars är det lättare att alltihopa skär sig och du får börja om från början)

Lägg lök hälften av rosmarinen och vinäger i en kastrull, reducera (dvs koka) tills 1/3 del av vätskan är kvar, sila vätskan och låt den bli ljummen. Under tiden smälter du och bryner smöret på låg värme. Fixa ett vattenbad, lägg äggulorna och vinägerblandningen i en skål och vispa dem över det varma vattnet. Vispa tills gulorna är fluffiga först då tar du bort Nu tar du bort skålen och ställer den på bänken – gärna med en disktrasa under så att den inte far omkring. Vispa ner den brynta ljumna smöret i en tunn stråle i äggfluffet. Vispa tills ägg och smöret bildar en emulsion, dvs binder sig ordentligt och blir tjockt och fluffigt. När det är klart är det dags att krydda med salt, peppar från kvarnen och resten av den finhackade rosmarinen. Servera till grillat!