Svenska flaggan
  • Recept
  • Anettes bästa tomatsås.

Hämtar annons

Anettes bästa tomatsås. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Anettes bästa tomatsås.

Tomatsås! Något av det bästa man kan göra för att behålla den söta, goda smaken av mogna tomater.

Ingredienser

  • Anette bästa tomatsås
    • 700 gramTomater, färska
    • 2 stGul lök, hackad
    • 3 stVitlöksklyftor, finhackade
    • 2 mskOlivolja
    • 2 mskTomatpuré
    • 1 stLagerblad
    • 1 mskTomatketchup
    • 1 mskBalsamvinäger
    • 1 mskOregano, torkad
  • Salt och svartpeppar från kvarnen.

Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte

brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa

över det är du snäll). Lägg i tomatpurén som också

vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta

smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom

oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme. Dra

av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka

av med salt och svartpeppar.