- Recept
Anettes bästa tomatsås.
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Anettes bästa tomatsås.
Tomatsås! Något av det bästa man kan göra för att behålla den söta, goda smaken av mogna tomater.
Ingredienser
- Anette bästa tomatsås
- 700 gramTomater, färska
- 2 stGul lök, hackad
- 3 stVitlöksklyftor, finhackade
- 2 mskOlivolja
- 2 mskTomatpuré
- 1 stLagerblad
- 1 mskTomatketchup
- 1 mskBalsamvinäger
- 1 mskOregano, torkad
- Salt och svartpeppar från kvarnen.
Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte
brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa
över det är du snäll). Lägg i tomatpurén som också
vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta
smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom
oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme. Dra
av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka
av med salt och svartpeppar.