• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Älgfärssås med mathavre, ärtor och stekt kål.

Älgfärssås med mathavre, ärtor och stekt kål.

En otroligt enkel men smakrik rätt som passar alla i hushållet. Svensk husmanskost när det är som godast!
    blekselleri, gul lök, morot

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Övrigt:

    Peppar och salt
    Lingonsylt

    Instruktioner

    Älgfärssås med mathavre, ärtor och stekt kål.

    Stek kålen så att den får lite färg på hög temperatur. Tillsätt sojan och vattnet och låt vätskan koka bort på medelhög temperatur. Detta tar längst tid.

    Koka havren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt gärna stå i kastrullen några extra minuter.

    Börja med att steka lök och färsen tills det är genomstekt. Tillsätt sedan vin och buljongtärning, koka bort det mesta. Ha sedan i resten av kryddorna och grädden. Koka upp och småkoka på låg värme några minuter

     

    Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med lingonsylt eller rårörda lingon. Smaklig spis!