Gröna ärtor
Lingon, lingonsylt">
Älgfärsbiffar
Finhacka vitlöken och bland ner tillsammans med ägg, grädde, senap,ströbröd, salt och peppar. Rör sedan ner älgfärsen och forma biffar. Stek dessa i smöret, ta ut biffarna allt eftersom de blir klara. Se till att spara allt gott som blir kvar i pannan till senapsskyn.
Senapssås
När biffarna är färdigstekta rör du ner vatten och senap i den varma pannan. Tillsätt sedan grädde och koka upp. För att verkligen få ut allt götta ha ner biffarna i pannan igen, sänk värmen och lägg gärna på ett lock. Behöver bara småputtra. Smaka eventuellt av med lite soja.
Rårakor
Riv potatisen ganska grovt. Salta och forma till platta biffar. Stek på medeltemperatur, se till att biffarna inte blir för tjocka då tar det väldigt lång tid för dem att bli klara.
Servera med gröna ärtor och lingon. Smaklig spis!