Ingredienser
Äggröra
Tillbehör
Instruktioner
Julsnaps
AALBORG JULE AKVAVIT
Aalborg Jule Akvavit skapades som en hyllning till 1800-talets akvavit med en ren och rustik kumminsmak. Alkoholhalten ligger på 47,4 procent vilket var standard på den tiden. Den höga alkoholhalten passar till lite fetare rätter med sälta som rundar av smaken.
Inför årets lansering har kocken Viktor Westerlind, tidigare vinnare av Årets Kock, tagit fram en ny rätt till varje julsnaps. Genom moderna tolkningar av julbordsklassikerna sill, lax, skinka och ost, har han skapat perfekta smakmatchningar med de olika snapsarna.
Aalborg Jule Akvavit 2024
Artikelnummer: 11262-01
Alkoholhalt: 47 procent
Volym: 700 ml
Pris: 309 kronorÄggröra
Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt äggen under kraftig vispning och fortsätt sjuda försiktigt tills det blir en äggröra. Denna äggröra blir lite slätare, krämigare och elegantare. Om man vill kan man mixa den lite med en stavmixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och citronsaft.
Arrangering
Bottna tallriken med gräddfil, rödlök och matjessill. Toppa med den varma äggröran, ringla över det brynta smöret och toppa med örterna.