Ingredienser
Äggakaka
Övrigt:
Instruktioner
Äggakaka med fläsk, gräslök och rårörda lingon
Äggakaka:
Vispa mjöl och ägg i 3-4 minuter till en jämn smet utan mjölklumpar. Tillsätt mjölk, socker och salt. Vispa ytterligare några minuter.
Fläsket:
Knaperstek skivor av rökt och saltat fläsk i en stekpanna eller på ett stekbord och spara fettet. Ställ fläsket åt sidan så länge.
Tillagning:
Hetta upp en stekpanna med höga kanter och häll i stekfettet från fläsket. Häll i äggasmeten nästan ända upp till kanten och låt stå en minut. När kanterna börjar stelna dra dom in mot mitten av pannan och vänta ytterligare en minut. Fortsätt så tills äggakakan har stelnat. Vänd äggakakan med hjälp av ett lock eller genom att flippa den i luften. Stek ytterligar 3-4 minuter. Servera äggakan med fläsk, finhackad gräslök och rårörda lingon.