Vitkålsfräs med sojafärs, böngroddar och soja – glutenfri, laktosfri, vegan passar alla

Det här är en av mina bästa vardagsrätter, snabb är den och riktigt god. Jag har här gjort den på sojafärs och det har blivit en favorit. Färsen är lösfryst och det är enkelt att hälla ut den mängd som behövs. Den här rätten passar verkligen alla då den är laktos-, gluten- och nötfri, för vegetarianer och veganer. Anpassa bara typen av bröd och såsen efter de som ska äta. Snabbmat när den är som bäst!

Vitkålsfräs med sojafärs, böngroddar och soja Karoline Nordefors nordefors.com

Vitkålsfräs med sojafärs, böngroddar och soja 4 port

1 gul lök, halverad och skivad

500 g vitkål, strimlad

200 g champinjoner, skivade

300 g sojafärs

1 tärning grönsaksbuljong

2 tsk kinesisk soja

1 burk konserverade böngroddar eller wokgrönsaker, sköljda

salt

peppar

8 små tortillabröd eller pitabröd

Sås:

1 dl crème fraiche

2 msk sweet chilisås

Fräs lök, vitkål och champinjoner i en stor stekpanna i lite olja. Lägg åt sidan. Stek färsen 3-4 minuter och smula sedan ner buljongtärningen. Rör i de stekta grönsakerna och tillsätt soja. Avsluta med att lägga ner böngroddarna. Smaka av med soja, salt och peppar. Värm ev. bröden enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen. Fyll bröden med köttfärsröran och toppa med såsen.

Fler artiklar