- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Vit sparris med brynt smör och mandel
Vit sparris med brynt smör och mandel
Vit sparris med brynt smör och mandel
Det här är en fantastisk primörrätt som tar till vara på alla smaker i sparrisen. Mjuk sparris möter kolasmakande smör med krisp från mandel. Fräsch ton av citron och kryddighet från klippt krasse toppar mästerverket. Rätten är skapad av Kocklandslagets lagkapten Fredrik Björlin. Vi använde Electrolux Inspiration Range nya köksprodukter, bland annat en helt fantastisk ångugn.
Vit sparris med brynt smör och mandel 4 port
12 st vit sparris
100 g smör
1 citron
50 g mandel, gärna Marcona
salt
krasse
Skala sparrisen och lägg den på en plåt och ånga den klar i en ångugn eller koka den i saltat vatten 8-10 minuter. Bryn smöret under omrörning. Hacka mandeln och lägg den i smöret. Vid servering, lägg upp sparrisen på tallrikar och häll över mandelsmöret. Riv över citronskal och salta. Toppa med klippt krasse.