Vit sparris med brynt smör och mandel

Vit sparris med brynt smör och mandel

Det här är en fantastisk primörrätt som tar till vara på alla smaker i sparrisen. Mjuk sparris möter kolasmakande smör med krisp från mandel. Fräsch ton av citron och kryddighet från klippt krasse toppar mästerverket. Rätten är skapad av Kocklandslagets lagkapten Fredrik Björlin. Vi använde Electrolux Inspiration Range nya köksprodukter, bland annat en helt fantastisk ångugn.

Bild från DinVinGuide

Vit sparris med brynt smör och mandel 4 port

12 st vit sparris

100 g smör

1 citron

50 g mandel, gärna Marcona

salt

krasse

Skala sparrisen och lägg den på en plåt och ånga den klar i en ångugn eller koka den i saltat vatten 8-10 minuter. Bryn smöret under omrörning. Hacka mandeln och lägg den i smöret. Vid servering, lägg upp sparrisen på tallrikar och häll över mandelsmöret. Riv över citronskal och salta. Toppa med klippt krasse.

Bild från DinVinGuide
Bild från DinVinGuide

Bild från DinVinGuide