Svenska flaggan
Sesam- och cashewnötsvinägrett
Skriven av Karoline Nordefors

Vinägrett med sesamfrön och cashewnötter

Tobias Andersson har den perfekta dressingen att förgylla dina maträtter med. En smakrik vinägrett som håller flera veckor i kylen.

Då var det dags igen. Denna gång bjuder jag på en smarrig vinägrett som är lätt att mixa ihop och som blir krämig i konsistensen. Perfekt att göra en laddning och ha i kylen, den kan stå flera veckor utan att bli dålig. Nu när man kanske har tröttnat på julens smaker är så kan man bryta av med den här, passar till det mesta.

Bild från Dinvinguide

Sesam- och cashewnötsvinägrett
1/2 citron, juice

2 msk tahini (t ex Kung Markatta)

1 msk cashewnötssmör (t ex Kung Markatta)

1 tsk dijonsenap

1 dl neutral rapsolja

2 nypor salt

1 nypa cayennepeppar

1 msk fisksås

1 msk äppelcidervinäger

ca 0,5 dl olivolja

svartpeppar från pepparkvarn

Lägg allt utom olivolja och svartpeppar i en stavmixerkanna. Mixa ordentligt med stavmixern så den blir homogen och krämig. Tillsätt sedan olivolja i en jämn stråle och fortsätt mixa. Smaka upp med några varv nymald svartpeppar.

Använd till cheviche, sallader, olika röror med mera.

Lycka till!

Bild från Dinvinguide

Tobias Andersson – Krögare och kökschef Edsbacka Bistro i Strängnäs

Instagram: @matifokus

Twitter: @Tobban_  och @edsbackabistro

Facebook: Edsbacka Bistro

Mail: tobias@matifokus.se alternativt strangnas@edsbackabistro.se

Web: www.edsbackabistro.se 

Web: www.matifokus.se

Läs alla tidigare artiklar i Kockens Tips

 

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer