- Karoline Nordefors
Vinägrett med sesamfrön och cashewnötter
Vinägrett med sesamfrön och cashewnötter
Tobias Andersson har den perfekta dressingen att förgylla dina maträtter med. En smakrik vinägrett som håller flera veckor i kylen.
Då var det dags igen. Denna gång bjuder jag på en smarrig vinägrett som är lätt att mixa ihop och som blir krämig i konsistensen. Perfekt att göra en laddning och ha i kylen, den kan stå flera veckor utan att bli dålig. Nu när man kanske har tröttnat på julens smaker är så kan man bryta av med den här, passar till det mesta.
Sesam- och cashewnötsvinägrett
1/2 citron, juice
2 msk tahini (t ex Kung Markatta)
1 msk cashewnötssmör (t ex Kung Markatta)
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral rapsolja
2 nypor salt
1 nypa cayennepeppar
1 msk fisksås
1 msk äppelcidervinäger
ca 0,5 dl olivolja
svartpeppar från pepparkvarn
Lägg allt utom olivolja och svartpeppar i en stavmixerkanna. Mixa ordentligt med stavmixern så den blir homogen och krämig. Tillsätt sedan olivolja i en jämn stråle och fortsätt mixa. Smaka upp med några varv nymald svartpeppar.
Använd till cheviche, sallader, olika röror med mera.
Lycka till!
Tobias Andersson – Krögare och kökschef Edsbacka Bistro i Strängnäs
Instagram: @matifokus
Twitter: @Tobban_ och @edsbackabistro
Facebook: Edsbacka Bistro
Mail: tobias@matifokus.se alternativt strangnas@edsbackabistro.se
Web: www.matifokus.se
Läs alla tidigare artiklar i Kockens Tips
Karoline Nordefors
Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat
Läs mer om Karoline