Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax

Thomas Österman serverar här en smakrik laxrätt med japansk touch som passar både kall som varm. Funkar fint på en buffé, som huvudrätt eller som förrätt i en middag.

Annons:

Varm bowl med nudlar och sojamarinerad lax smaksatt med lime, chili och koriander 10 port

1 kg laxfilé i 1×1 cm tärningar

1 msk sesamolja

1 kg Shiratakinudlar (färdigkokt)

1 msk pressad vitlök

10 sticklök/vårlök, tunt skuren på snedden

2 silverlökar, tunt skuren

1 gulbeta, råriven

1 knippe färsk koriander

salt och vitpeppar efter smak

2 lime, pressad juice samt finrivet skal

Marinad

1 dl japansk soja

1 msk srirachasås

1 dl vallmofrön

1 chili, finhackad

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär laxen i 1×1 cm tärningar. Hetta upp en wokpanna med sesamolja, halstra fisken mycket hastigt runt om, den ska bara få lite yta. Lägg laxen i marinaden i minst några timmar men helst i ett dygn.

Blanda lax, Shiratakinudlar, pressad vitlök, sticklök, silverlök och gulbeta i en varm wokpanna, toppa med koriander, häll över limejuice och rivet limeskal som finish. Smaka av med salt och peppar. 

KONTAKT

Thomas Österman, krögare Gnesta Strand, Gnesta
Adress: Margaretedalsvägen 4, 646 34  Gnesta
Tel: 076-869 83 91

Läs mer

Fler artiklar