Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Chablis Saint Martin + Campos Góticos
Skriven av Karoline Nordefors

Sidecar by Merlet Cocktail Competition 2014 – Swedish qualifications 2 september

Sidecar by Merlet Cocktail Competition 2013

Då var det för andra året dags för tävlingen Sidecar by Merlet Cocktail Competition, organiserad av The Cocktail Boutique/Barkonsult, där den cognacsbaserade drinken SIDECAR spelar den största rollen. Utmaningen är att skapa  två cocktails. En twist på klassikern Sidecar där Merlet Cognac och Trois Citrus ska ingå samt en signaturcocktail som bartendern väljer där minst en Merlet likör ska användas (jordgubb, persika, hallon) samt Sipsmith gin, Ocho Tequila eller valfri rom. Deltagarna har 6 minuter på sig för att göra för 4 drinkar, 2 på twisten av Sidecar och 2 på signaturdrinken.

De sex svenska finalisterna 2014 är:
Två av finalisterna kommer att åka till Köpenhamn och den Skandinaviska finalen den 9 september för att tävla om en plats i den europeiska finalen i januari 2015 mot England, Frankrike, Tyskland och Spanien. Vinnaren får en fantastisk resa till Tales of the Cocktail i New Orleans 2015.
Juryn består av:
Luc Merlet (del av den femte generationens destillerare av Merlet), Hans Bihl (barkonsult och utbildare) och Stefan Lindström (barchef Riche).
Jonas B Andersen winner Sidecar by Merlet Cocktail Competition 2013

Vinnare i Sverige och vidare till den Skandinaviska finalen är:

Vincent Johansson, Miss Clara, Stockholm

Mattias Skoog, Tjoget, Linje Tio, Stockholm

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline