Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port

En trevlig sallad med blandade salladsskott och tunt skivat saftigt ankbröst. En söt dressing med smak av dijon, honung och apelsin ger salladen smak. Ett gott bröd smakar bra till. Salladen passar fint som förrätt eller till fyra personer som lunchrätt.
Kram Karro

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin 6 port

300 g ankbröst

100 g blandade salladsblad

Dressing:

1/2 dl sesamfrön, gärna i olika färger

2 msk dijonsenap

2 msk flytande honung

1 1/2 dl neutral olja

1 1/2 msk vatten

salt och svartpeppar

1 apelsin, väl tvättad och rivet skal

Servering:

bröd

Skåra fettet på ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grill- eller gjutjärnspanna. Stek bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn till 65 graders innertemperatur. Svep in bröstet i folie att vila.

Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna.

Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.

 

Om du träffar mig är det är inte så svårt att förstå att mat är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Att laga, läsa, prata och skriva om mat är min passion. Mat är för mig kärlek, lust och glädje. Alla har en relation till mat, vilket gör det så roligt att arbeta med. Dessutom blir jag aldrig någonsin fullärd, jag får lära mig något nytt av varje människa jag träffar och pratar mat med. Detta gör att jag hela tiden utvecklar mig och den ena dagen är inte den andra lik. Min matlagningsfilosofi är att laga mat från grunden och gärna med säsongens råvaror.

Sedan 2009 driver jag bloggen Vardag med Nordefors. Här hittar du recept både till vardag och fest samt en del utflykts- och trädgårdstips. Dessutom finns den senaste informationen om vad som händer i matbranschen. Är officiell bloggare för Årets Kock 2012 och 2013 samt nominerad till Matbloggspriset 2012.

Matbloggen Vardag med Nordefors: nordefors.com

Twitter: twitter.com/Nordefors
LinkedIn: Karoline Nordefors
Facebook: facebook.com/vardagmednordefors
Instagram: instagram.com/nordefors
Mail: vardagmednordefors[@]gmail.com

 

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline