Pepparkakor med lemon curd, grönkål och dadelbollar

Thomas Österman, krögare på Gnesta Strand, bjuder på läckra tilltugg i mellandagarna. Ta tillvara på de överblivna pepparkakorna, dadlarna och grönkålen och skapa riktiga godsaker. Enkelt, hållbart och riktigt gott!

Annons:

Lövtunna pepparkakor med saffransfärskost toppat med lemoncurd 6-10 pers

100 g färskost

1 pkt saffran (0.5 g)

30 g lemoncurd

Blanda färskost med saffran. Spritsa eller lägg på pepparkakan. Klicka lite lemoncurd på toppen.

Dadelbollar Raw

10 färska dadlar, urkärnade

2 msk kakao

1 msk kokosolja

1 krm kanel

1 nypa salt

Mixa samtliga ingredienser till en slät smet i en mixer eller matberedare. Rulla bollarna i kakao och låt stå i kylen en timme.

Krispiga grönkålschips med parmesan

150 g färsk grönkål, stjälken borttagen och grovt riven

20 g parmesan

2 msk rapsolja

Kryddblandning (mixa eller använd mortel)

1 krm havssalt

1 krm chilipulver

1 krm krossad torkad rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stjälken på grönkålen och riv grovt. Blanda grönkål med rapsolja så det täcker alla blad. Lägg ut grönkålen på ett bakplåtspapper så de ligger en och en. Baka i ca 5 min. Tillsätt riven parmesan medan grönkålen är varm. Strö kryddblandningen över.

KONTAKT

Thomas Österman, krögare Gnesta Strand, Gnesta
Adress: Margaretedalsvägen 4, 646 34  Gnesta
Tel: 076-869 83 91

Läs mer

Fler artiklar från Karoline Nordefors