- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Nyårsmeny med vinval av Fredrik Schelin
Nyårsmeny med vinval av Fredrik Schelin
Nyårsmeny med vinval av Fredrik Schelin
Att sätta ihop en nyårsmeny kräver lite detektivarbete, en smula inspiration och en tanke. Den ska ofta passa många personer och kanske kunna förberedas. I år hade jag bestämt mig för att använda ren och löjrom, men hur var frågan. Botaniserade bland alla mina kokböcker och fastande för en av årets favoriter, Äntligen Helg av Tom Sjöstedt. Här fann jag det jag sökte, en fantastisk och klassisk förrätt och en magnifik dessert. Varmrätten har jag kombinerat med nya lite spännande tillbehör.För att göra nyårsmenyn komplett så har Fredrik Schelin valt ut viner till alla rätter, det finns två alternativ till varje rätt.
Nyårsmeny 2012
Förmingel
Olika kanapéer med bland annat Per sé kaviar
Mousserande vin: Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir (nr 7889) 98:-
Champagne: Henriot Millésimé Brut 2005 (nr 7789) 499:-
Förrätt
Vitt vin: Alvarinho Contacto (nr 6707) 119:-
Vitt vin: Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc (nr 5798) 119:-
De mousserande vinerna från förminglet passar utmärkt även till denna rätt
Varmrätt
Rött vin: Le Volte (nr 32472) 159:- Passar bäst till rött kött
Rött vin: Domaine du Grand Tinel Alexis Establet (nr 95447) 259:- Välj detta vin om du väljer ett mer rosa kött
Dessert
Glace au four med sockerkaka, ingefärsparfait, chokladtryffel och passionsfrukt
Champagne: Louis Roederer Carte Blanche (nr 7600) 369:-
Portvin: Allesverloren Fine Old Vintage (nr 12109) 139:-
