Svenska flaggan
Nu är det äntligen Negroni Week - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Nu är det äntligen Negroni Week

Negroni, en av världens alla klassiska drinkar. Enkel och helt underbar. Tre ingredienser som tillsammans blir en sötbitter cocktail. Jakob och Robin från Pigeon Street i Norrköping bjuder på det klassiska receptet samt en twist.

Nu är det äntligen Negroni Week!

År 2013 lanserade Imbibe Magazine tillsammans med Campari Negroni Week som ett firande för en av det största cocktailnamnen och en insats för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationer runt om i världen. Sedan 2013 har Negroni Week vuxit från cirka 120 deltagare till nästan 10 000 deltagande barer runt om i världen, och hittills har de samlat upp ca 2 miljoner dollar för välgörande sammanhang.

Under en vecka varje juni (i år är det 24-30 juni) blandar de deltagande barerna och restaurangerna klassiska Negronis och Negroni-variationer för ett bra ändamål.

För att delta, loggar varje bar in på negroniweek.com, väljer en av de officiella välgörenhetspartnerna från en lista och gör en donation till den välgörenhetsorganisationen man vill bidra till. Man kan även återvända under och efter Negroni Week för att göra ytterligare donationer till deras utvalda välgörenhet. Efter Negroni-veckan är klar, räknars det upp hur mycket som har samlats upp av alla våra deltagande barer, restauranger och partners.

Bild från Dinvinguide

NEGRONI

En bra cocktail behöver även en bra story, detta gäller självklart även en favorit som Negroni. Än är man inte helt säker på när eller var drinken uppfanns men en story är att Greve Camillo Negroni, en aristokrat från norra Italien bad sin bartender på Hotel Baglioni i Florens att hotta upp en Americano ”Campari, söt Vermouth och soda”, som var tidens stora barsuccé. Bartendern bytte ut sodan mot gin, garnerade med ett apelsinskal och serverade Greve Negroni, som blev så förtjust att han omedelbart startade ett destilleri och började tillverka färdigblandad Negroni som han sålde på flaska.

Bild från Dinvinguide

Negroni 1 cocktail

1 del Campari

1 del gin t ex Tanqueray

1 del söt vermouth t ex Antica Formula 

Rör alla ingredienser med is och servera i ett rocks-glas med is. Garnera med ett zest eller en klyfta av apelsin.

Pigeon Street Negroni

1 del Campari

1 del gin

1 del hallon- & hibiskusinfuserad söt vermouth*

Rör alla ingredienser med is och servera i ett rocks-glas med is. Garnera med ett zest eller en klyfta av apelsin.

* Hallon- & hibiskusinfuserad söt vermouth: Lägg 225 g frysta hallon, 1hg hibiskuste tillsammans med två 70cl flaskor av söt vermouth i en kastrull. Låt det sjuda i ca en halv timme. Sila av, häll på flaska och kyl.

Bild från Dinvinguide

KONTAKT

Instagram: @pigeonstreetnkpg @jackexo @rnockmar @booze.runners

Fb: facebook.com/jakobbravo facebook.com/robinnockmar

Mail: booze.runners@outlook.com

Besök: Pigeon Street, Skolgatan 1, Norrköping

 

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer