- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Matkreatörsmiddag 4 – champagne och kanapéer
Matkreatörsmiddag 4 – champagne och kanapéer
Matkreatörsmiddag 4 – champagne och kanapéer
En av de allra bästa sakerna med twitter är att jag träffar så underbara människor hela tiden. Det här gänget – Matkreatörsmiddagen – var en grupp matintresserade på twitter som hade en idé om att tillsammans njuta av mat och dryck. Idén blev verklighet och nu ses vi ungefär varannan månad hemma hos varandra. Till denna gång ville vi göra det lite “enkelt” så varje person skulle ta med sig en flaska champagne och två-tre kanapéer. Det blev inte enklare men en helt fantastisk kväll med nya smaker och fantastisk dryck.
Champagne- och kanapéekavalkad
Krustader med Öjebyröra och toast med laxrilette serverad med Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut (nr 7891)
Rökt röding med rökt majonnäs på surdegsbaguette och blini med smetana och sikrom serverad med Pierre Peters Cuvée de Réserve (nr 7350)
Krustad med ädelostsufflé, halloumi med citronmeliss och kalamataoliv, getostcréme med balsamvinägersirap och bacon serverad med Veuve Clicquot Gula Änkan (nr 7421)
Hamburgare med syltad rödlök och currymajonnäs med picklade grönsaker och kycklinglevermousse med grillad kycklinglever och balsamvinägerkokta katrinplommon serverad med André Clouet Grande Réserve (nr 7686)
Svartvinbärsmoussetårta med pistagemarängbotten, miniprincesstårta och chokladkaka med hallontryffel och chokladganache med körsbärslikör serverad med Baron S (egenimporterad champagne från Frankrike) och Mia Moscato (nr 7897)
Choklad- och getostmousse med mandelbotten, minicupcake med vit choklad- och hallontopping, petit choux med mascarpone, jordgubbar och basilika serverad med Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405) och Mia Moscato (nr 7897)
Twitterkonton till de som var med:
@SMASKENS
@eqvarford
@annacardelius
@Nordefors
@ylvafalquist
@oscarmalevik
@husmorsananette






