Kockens tips från Tomas Lindh – Sockerstekt svartkålssallad med svenska höstäpplen
Älskade Kåltider! Sockerstekt svartkålssallad med svenska höstäpplen är ett gott tillbehör i hösttider. Servera till ditt långkok eller varför inte till en god korv. Jag valde att göra salladen till ett confiterat anklår.
SOCKERSTEKT SVARTKÅLSSALLAD 4 port
1 msk smör
2 msk socker till stekning
300 g svartkål, strimlat
1 scharlottenlök, finhackad
2 små syrliga svenska äpple, hackat
2 msk äppelmust
1 enbär, krossat
salt och peppar
Smält smör eller olja i en stekpanna, tillsätt sockret och rör i pannan tills du fått en karamell. Lägg kålen i pannan och vänd runt tills kålen börjar mjukna. Tillsätt lök, äpple och vänd runt några gånger tills allt blandar sig. Smaka av med äppelmust, enbär, salt och peppar. Servera direkt!
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden
Karoline Nordefors
Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat
Läs mer om Karoline