Kockens tips från Pär Stenberg – Asiatisk råbiff med soyasirap smaksatt med muscovadosocker, macademianötter, moget päron och krossat te

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com
En fräsch och enkel förrätt som alla klarar av och uppskattar.
Kockens tips från Pär Stenberg - Asiatisk råbiff med soyasirap smaksatt med muscovadosocker, macademianötter, moget päron och krossat te
Asiatisk råbiff med muscovado kokt soya sirup, macademianötter, moget päron och krossat the 4 personer
1 dl muscovado socker
2 dl thailändsk soya
400 g högrev, i mindre bitar alt färdigmald färs
1 chili, fint hackad eller sriracha
1 rödlök, fint hackad
1 kruka koriander, fint hackad
sesamolja
salt
peppar
1/2 dl macademianötter, hackade
1 päron (moget), i bitar
1 matsked te (mald)
Sjud ner muscovadosockret och soyan till hälften av mängden. Skär ner högreven i bitar så de passar i köttkvarnen och mal den, eller köp färdigmald färs. Hacka chili, rödlök och koriander fint. Blanda ihop alltsammans med några droppar sesamolja, salt och peppar. Hacka eller skär ner päronet i bitar du själv behagar. Hacka macademianötterna. Lägg upp råbiffen som du behagar. Strö över päronet och droppa över muscovadosirapen, nötterna och teet.
Lycka till där ute i kylan!
Pär Stenberg - Karoline Nordefors nordefors.com
Pär Stenberg,  frilans Stockholm

Fler artiklar