Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Kolsyrad vit chokladmousse

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Den här moussen går otroligt fort att göra och man får in massa luft med kolsyrepatroner som ger en bubblig konsistens. Moussen blir lite som att dricka kolsyrad läsk. Håller ca 3 dagar kyld i siphonen eller  så kan man spritsa ut den, frysa och skära i bitar. På bilden: Kolsyrad vit chokladmousse, brownie, yoghurt, nyponsorbet, maräng och örter.

Kockens tips från Fredrik Gustafsson - Kolsyrad Chokladmousse nordefors.com Karoline Nordefors

KOLSYRAD VIT CHOKLADMOUSSE

500 g grädde

150 g vitchoklad

1 äggula

1 gelatinblad, blötlagt i kallt vatten

2 kolsyrepatroner

1 siphon

Koka upp grädde och rör ner gelatinbladet. Smält chokladen och gå i med äggula, blanda allt och mixa väl. Häll upp i siphon, kyl och tillsätt 2 kolsyrepatroner. Spritsa!

Fredrik Gustafsson nordefors.com

Fredrik Gustafsson Kökschef Vatten Gourmet & Café  Tjörn Göteborg

Twitter: @freddiegusten86

Instagram: @fredrik_gustafsson 

Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com

Läs Fredriks tidigare inlägg

Läs fler Kockens tips

Fler artiklar