Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Skriven av Karoline Nordefors

Kockens tips – Citronkräm med frusna hallon, vaniljglass, riven citronmördeg samt hallonmaränger och havssalt

Kockens tips nordefors.com
Hejsan igen vänner!
Nu har jag tänkt att dela med mig av något tips igen. Har funderat mycket över vilket tips jag ska ge er och tillslut kom jag fram till att bjuda er på en enkel dessert. Jag kan tänka mig att många vill lyxa till det när veckan är slut eller varför inte överraska familjen mitt i veckan?
Citrusfrukter är något som ligger mig varmt om hjärtat och inte minst citron. En liten touch av citron kan vara pricken över i:et till just din maträtt. Jag har nästan alltid någon form av citrus i min mat för att förstärka smakerna och hitta rätt balans.
Jag valde att servera citronkrämen ihop med styckfrysta hallon, en ekologisk vaniljglass (går utmärkt att köpa i affären), rivna mördegskakor med citronsmak samt hallonmaränger och lite havssalt. Det är inte svårt att imponera!

Citronkräm med frusna hallon serveras med ekologisk vaniljglass, riven citronmördeg samt hallonmaränger Kockens tips Fredrik Gustafsson nordefors.com

Citronkräm med frusna hallon serveras med ekologisk vaniljglass, riven citronmördeg samt hallonmaränger 4 port
Citronkräm
1 1/2 citron, saft och rivet skal
1 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
Koka upp 1 dl socker med citronsaft, citroncest och smör. Vispa under tiden ihop ägg och socker. Slå sedan äggvispet i citronlagen och rör tills det tjocknar. Sila sedan krämen i en bunke och låt svalna i kyl. Det går utmärkt att göra den några dagar innan den ska användas.
Servera med styckfrysta hallon, en ekologisk vaniljglass (går utmärkt att köpa i affären), rivna mördegskakor med citronsmak samt hallonmaränger och lite havssalt.
Hoppas det ska smaka och förgylla din och familjens vecka.
Hälsningar Fredrik Gustafsson
Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn
Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn
Instagram: Cheffredrik
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com
Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline