Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Skriven av Karoline Nordefors

Kockens Tips av Pär Steberg – Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter

Kockens tips nordefors.com

Jag behövde inte ens tänka efter vad som skulle skrivas här. Sparrisen, är enligt mig en av de bästa råvarorna som ploppat upp ur moderjord. Efter ett par år i Nederländerna så ligger sparrisen mig varmt om hjärtat och där är den lika älskad som lax är i Sverige.

Sparris med äggula, lörom, brynt smör och hasselnötter

Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter 4 port

1 knippe grön sparris från Gotland

4 äggulor

50 g brynt smör

4 skedar löjrom eller sikrom

1/2 dl rostade, krossade hasselnötter

3 blad ramslök

1 nypa salt

1 nypa nymalen svartpeppar

1 skvätt olivolja

Skala och ansa sparrisen. Se till att ha en kastrull med sjudande vatten på spisen med lite salt i. Lägg i äggulorna försiktigt och sjud dem i 30 – 40 sekunder. Ta upp dem försiktigt och täck dem med plastfilm.  Ha en relativt varm stekpanna på spisen och häll i lite av det brynta smöret och lite olivolja. Stek sparrisen med lite salt och peppar i ungefär 1 – 1/2 minut, lägg upp dem på droppduk eller papper.
Lägg sparrisen på tallriken, toppa med äggulan och ”ägga” 1 sked löjrom/sikrom bredvid. Strö över hasselnötter och en sked varmt brynt smör. Toppa med strimlad ramslök och jag lovar inte ett öga torrt!

Lycka till allesammans och smaklig spis!

Pär Stenberg Kökschef Edsbacka Bistro Sollentuna

Pär Stenberg Kökschef Edsbacka Bistro Sollentuna

Facebook: Edsbacka Bistro

Facebook: Pär Stenberg

Mail: chefstenberg[@]gmail.com

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline