Klassisk Budapestrulle med vaniljgrädde och mandariner

Per Bäckström är chefskonditorn som bjuder på förföriska bakverk. Idag en underbart god Budapestrulle med klassiska smaker av len vaniljgrädde och mandariner.

Annons:

Hej alla glada och god fortsättning på det nya året!

Tittar tillbaka på alla bilder och recept som jag jobbat med under förra året och alla härliga desserter som jag lagat. Blir glad över alla skapelser. Börjar planera nya desserter för nästa menybyte och en av mina favoriter är Budapestrulle. Perfekt för årstiden. Dessa glutenfria marängbottnar fyllda med härlig vaniljgrädde och mandariner bara smälter i munnen. Den magiska smaken av rostade hasselnötter sprider sig i munnen. Här bjuder jag på mitt bästa recept.

Klassisk Budapestrulle

Botten:

200 g äggvita

270 g strösocker

160 g rivna rostade hasselnötter

50 g potatismjöl

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvita och strösocker till ett vitt fast skum, sockret hälls i lite i taget. Blanda hasselnötter med potatismjöl och vänd försiktigt ner i marängen. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda lätt gyllenbrun i 12-15 minuter. Vänd upp botten på bakplåtspapper direkt och låt svalna ute på bänken. När den svalnat så lossar man det övre pappret.

Fyllning:

3 dl grädde

vaniljsocker, eller vaniljkräm

mandarinklyftor

Topping:

mörk choklad

florsocker

Vispa grädden och blanda med vaniljsocker eller vaniljkräm efter smak. Bred ut ett lager, ca 1 cm tjockt, och lägg på rikligt med mandarinklyftor. Rulla ihop som en rulltårta, om rullen känns för mjuk att skäras så sätt in den i frysen i 5 minuter. Skär i lagom stora bitar. Smält mörk choklad och ringla över. När chokladen stelnat, pudra med florsocker.

Njut!

Läs mer

Fler artiklar