Kakor med kardemumma från Restaurang Handelshuset

Smöriga snabbakade kakor smaksatta med kardeumma. Underbart enkla kakor som passar perfekt nu på sportlovet. Hinner du inte baka själv så besök Restaurang Handelshuset för både utsökt mat och bakverk.

Annons:

I ett hus från 1912, med stora välvda fönster som får det att kännas som ett enormt växthus, har vi startat Restaurang Handelshuset. I en lång glasmonter ställer vi ut bakverk på dagen och desserter på kvällarna som alla gäster går förbi innan de tar bord. Vi lagar fransk bistromat, husmanskost och fika däremellan. Lunch och middag samt a la carte meny hela dagarna under helgen.

Snart har vi haft öppet 3 månader men känner redan så många människor här, vi har stammisar som kommer flera gånger per dag ibland. Här bjuder vi på ett perfekt recept till sportlovet, snabbt, enkelt och god energi i skidspåren.

Kakor med kardemumma ca 30 st

225 g smör

200 g strösocker

1 äggula

25 g ljus sirap

4 g bikarbonat

3 g kardemumma, grovt malen

375 g vetemjöl

kardemumma och socker blandat för att strö över kakorna

Arbeta ihop allt till en smidig och fin deg. Dela upp i 6 bitar och rulla plåtlånga. Platta till med handen, spraya vatten på och strö över kardemummasocker. Baka på 180 grader i ca 8 min, skär när de är varma. Låt svalna.

Cecilia Andersson och Andreas Edlund

Web: www.restauranghandelshuset.se

Mail: info@restauranghandelshuset.se

Tel: 08-717 00 65

Adress: Neglingevägen 33, 133 34 Saltsjöbaden

Instagram: @handelshusetsaltsjobaden

Facebook: Handelshuset Saltsjöbaden

Läs mer

Fler artiklar