Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Julbord
Skriven av Karoline Nordefors

Julskinka med valnötsgriljering

Kanske den godaste griljeringen jag ätit! Franskinspirerad med valnötter, dijonsenap och brunt farinsocker. Ligger griljeringen dessutom på en ekologisk eller rent av KRAV-märkt julskinka kan du skratta dig lycklig.

Julskinka med valnötsgriljering

1 färdigkokt julskinka ca 3 kg

100 g valnötter

3 msk dijonsenap

2 msk brunt farinsocker

1 äggula

1/2 dl ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat. Torka av skinkan med hushållspapper. Finhacka valnötterna och blanda med senap, farin och äggula. Bred griljeringen över skinkan och sikta på ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10-15 min eller tills den fått fin färg.

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline