Svenska flaggan
I BAREN med Madelieine Rapp - Tales of the cocktail i New Orleans 16-20 juli 2014 - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

I BAREN med Madelieine Rapp – Tales of the cocktail i New Orleans 16-20 juli 2014

Madeleine Rapp I BAREN nordefors.com

Det finns en mängd olika events och mässor som har med vår bransch att göra världen över och det är väl kanske matmässorna som är de mest kända. Men när det kommer till baren och det som händer i den och utanför den så är det förmodligen ”Tales of the cocktail” i New Orleans som är mest känd. Hit vallfärdar bartenders, leverantören, gäster, cocktailentusiaster och annat folk från hela världen som älskar allt som har med baren och cocktails att göra. Fem dagar fyllda med seminarium, temamiddagar, workshops och en massa fest delar alla med sig av kunskap, erfarenheter och kärlek till branschen. New Orleans och framför allt French Quarter exploderar under dessa dagar och svetten bokstavligen rinner, men roligt är det.

Ann Rogers grundade TOTC och 2003 var första året det ägde rum och Hotel Monteleone i Franch Quarter är centrumet för hela kalaset. TOTC brukar vara i juli och några månader innan släpps biljetter till alla seminarium och en hel del fester, då kan man i lugn och ro hemma planera vad man vill göra och vad man vill gå på. Seminariumen handlar om allt mellan himmel och jord (men har såklart något att göra med vår bransch och baren) och det brukar finnas något för alla. ”Hurricanes, Hand Grenades, Shark Attacks” och ”It’s time to talk about temperature” är till exempel namnen på två av årets seminarium. Men det finns mer att välja på, det finns hur mycket som helst. Men det är så klart en liten gamble när man bokar in sina seminarium. Dom man trodde skulle vara bäst kan visa sig vara tråkiga med dåligt förberedda föreläsare och dom man trodde skulle vara minst intressanta visar sig vara dom bästa. Men ett tips är att inte boka in för många varje dag, en eller två räcker. För man kommer att vara trött och bakfull, vare sig man vill eller inte.

I BAREN med Madelieine Rapp – Tales of the cocktail i New Orleans 16-20 juli 2014I BAREN med Madelieine Rapp - Tales of the cocktail i New Orleans

Jag var första gånger på TOTC 2011, andra gången 2012 och nu i sommar blir det tredje gången gillt. Man lär sig väldigt mycket från sitt första besök och det är bra att ta med sig inför nästa. Jag gjorde en hel del misstag första året som jag året efter var noga med att inte göra om. Bland annat att boka för många seminarium, men det sämsta var att bo på Hotel Monteleone (där allt händer). Att aldrig få vara i fred, ständigt vänta på hissarna och att det är folk överallt var jobbigt, så att få på ett annat hotell är att rekommendera.

I BAREN med Madelieine Rapp - Tales of the cocktail i New Orleans

New Orleans är en fantastisk stad och ett annat misstag många gör är att fastna i French Quarter och missa andra delar av staden som är underbara. Utnyttja tiden mellan föreläsningarna, festerna och upptäck staden. Det finns fantastiska barer och restauranger över hela staden och för den som gillar musik är New Orleans hur bra som helst. Maten i NOLA är franskinspirerad och det finns så mycket mer än bara friterat, Po-Boys och ostron, även om det är väldigt gott också.

I BAREN med Madelieine Rapp - Tales of the cocktail i New Orleans The Sazerac Bar

Här kommer fem barer som är värda besök:

Cure – Kanske den bästa cocktailbaren i New Orleans och ett måste när man är där.

Bar Tonique – Liten och genuin bar som ligger precis i utkanten av French Quarter mot Treme.

Sazerac Bar – Det är nästan ett måste att gå hit och dricka en Sazerac. Baren ligger i vackra Roosevelt Hotel. Det kommer förmodligen inte vara den bästa Seazeracen du druckit men känslan att vara där är ganska oslagbar.

Arnauds French 75 – Även denna en NOLA-klassiker med fantastisk atmosfär. Likt ovan så har ni säkert druckit bättre drinkar innan, men ibland är det inte det som är det viktigaste.

Alibi – Jag tror inte att det finns några ord som kan beskriva det här stället eller vad som händer där. Och oroa er inte, här kommer ni hamna, vare sig ni vill eller inte. Det som händer på Alibi stannar på Alibi.

Liknande mässor:

Manhattan Cocktail Classic

http://www.manhattancocktailclassic.com/

Portland Cocktail Week

http://portlandcocktailweek.com/

Bar Convent Berlin

http://www.barconvent.com/

Cocktail Spirits Paris

http://cocktailspirits.com/

Copenhagen Spirits and Cocktails

http://www.copenhagenspiritsandcocktails.dk/en

London Cocktail Week

http://www.londoncocktailweek.com/

Madeleine Rapp Bartender Tweed Stockholm nordefors.com

MADELEINE RAPP bartender Tweed Stockholm

MAIL: madeleine.rapp@gmail.com

INSTAGRAM: @madeleinesolorapp

Läs Madeleines tidigare inlägg

Alla tidigare inlägg I BAREN

 

 

 

 

 

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline