I BAREN med Kenneth Swärd – The New Cuban med Bacardi, St Germain och lime

Kennet Swärd I BAREN nordfors.com

Denna gång tänkte jag dela med mig av en variant av en publik drink jag kört i olika skepnader under längre tid. Päron, mynta, fläder är ju en trevlig kombo toppad med skumpa så blir den ännu festligare. Denna variation på dessa smaker är den cocktail jag gjorde till Bacardi Legacy nu senast men satte inte smakerna riktigt den dagen dessvärre. Bättre lycka nästa gång!

Inspirationen kommer från klassiska drinkar som Daiquiri, Mojito och Old Cuban. Även Bellini är en enkel klassiker på temat champagnedrink jag gillar så detta är en egen tolkning och kombination av Old Cuban och Bellini – The New Cuban.

The New Cuban

THE NEW CUBAN

1/2 päron, skalat och urkärnat

2 cl sockerlag

1 cl färskpressad limejuice

5 cl Bacardi Superior

1 1/2 cl St Germain

1 litet knippe mynta

1 skvätt Fernet Branca

champagne

Muddla ett halvt päron och tillsätt sockerlag, pressad lime, Bacardi Superior, St Germain, ett knippe mynta och en dash Fernet Branca. Skaka ingredienserna med is och sila upp i ett kylt coupette/champagne -glas och toppa med champagne, enkel garnering och doftinslag av ett selleriblad. Voilà The New Cuban, en framtida klassiker tycker jag.

Kenneth Swärd Etagegruppen nordefors.com

KONTAKT

Mail: Kswaerd78@yahoo.se

http://etagegruppen.se/

Fler artiklar