Svenska flaggan
I BAREN med Kenneth Swärd - Glöggvardier med glögg, whiskey, rom och bitters - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

I BAREN med Kenneth Swärd – Glöggvardier med glögg, whiskey, rom och bitters

Kennet Swärd I BAREN nordfors.com

En cocktail med julens smaker och värmande whiskey från Maker’s Mark. En småskaligt amerikansk whiskey från Bourbondistriktet i Kentucky. Produceras av majs, korn och vete. Är kända för sina speciella flaskor som doppas i rött vax och därför sticker ut från mängden. På grund av sin småskalighet och höga kvalitet, har Maker’s Mark blivit ett av de absolut mest respekterade bourbonmärkena runt om i världen. Maker’s Mark använder minst 70% majs mot minimikravet 51% och lagras i minst 6,5 år (minimikrav 2 år) för att få den bästa smaken. En skillnad mot annan bourbon är att man destillerar två gånger mot normalt en gång. Dessutom använder man, förutom majs, även vintervete som ger destillatet en mjukare karaktär, än till exempel råg som de flesta producenter använder. Glöggen från Tegnér & Son har en stor och balanserad smak kryddad med sötsyrlig apelsin samt len och krämig choklad – två av julens signaturkryddor. Servera cocktailen varm eller kall till julens alla festligheter.

I BAREN med Kenneth Swärd Glögg med whiskey, rom och bitters nordefors.com

GLÖGGVARDIER MED GLÖGG, WHISKEY, ROM OCH BITTERS

4 cl Makers Mark

2 cl mörk rom

4 cl Tegnér & Son Apelsin & Choklad glögg

Angostura bitter

Chocolate bitter (kan vara svår att få tag på, men kolla med barkonsult.se)

Dekoration: Krossad choklad och mandel

Fukta kanten på glaset och doppa i mandel och choklad. Rör alla ingredienser med is. Sila upp i coupette (ett lite större och rundare cocktailglas med bredare kant red anm.)
Kan även avnjutas varm.

Kenneth Swärd Etagegruppen nordefors.com

KONTAKT

Mail: Kswaerd78@yahoo.se

http://etagegruppen.se/

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline