Svenska flaggan
I BAREN med Hampus Thunholm - A tribute to Tarō med Nikka Coffey Grain, Punch och Chartreuse - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

I BAREN med Hampus Thunholm – A tribute to Tarō med Nikka Coffey Grain, Punch och Chartreuse

Hampus Thunholm nordefors.com

BOOOOOM!

Nu är det dags igen. Förlåt för min frånvaro dom senaste månaderna men jag skyller på att vi har dålig teckning här uppe i fjällen. Men nu har jag lämnat Ramundberget och västra Härjedalen efter åtta säsonger och nya upptåg står på listan!

Som sagt så håller vi på i skrivande stund att bygga en ny krog vid namn SHIBUMI i Stockholm. Krogen kommer att ha fokus på det japanska köket och som pricken över iét så kommer restaurangen präglas av en cocktailbar där jag hoppar in som barchef.

Idag ska jag bjuda på en cocktail som jag började spåna på när jag överhörde några gäster som pratade om deras gemensamma japanska vän Tarō. Tarō var en nörd när det gällde dryck, speciellt whiskey-kaffe-Chatreause. De pratade länge om när de för första gången hade Tarō på middag och bjöd han på vaniljglass och punsch, Tarō bara sken upp av denna dryck som han aldrig hade smakat innan. Sen på det en kopp svenskt kaffe och en whiskey och då var kvällen en dröm. Alla sinnen var då stimulerad hos den väldigt glada Tarō.

Några veckor senare så dyker samma gäster upp i baren, enda skillnaden denna gång var att dom hade med sig sin japanska vän Tarō. De kom fram till baren och lät mig bestämma en varsin cocktail. Jag hade då redan innan testat denna cocktail och var väldigt nöjd med resultatet. Jag började och göra drinken och hela gänget fastnade med blicken på punchen och den japanska whiskyn.

Jag hällde upp drinken i varsitt glas och presenterade a tribute to Tarō, dom trodde inte sina öron och det blev nästan lite lite jobbigt så som jag hade förföljt gästerna. Men med en lätt förklaring (och att Tarō är ett av Japans vanligaste namn) så tycket dom att det var sjukt roligt. Efter någon timme i baren och efter att dom hade fått några fler drinkar under rocken så kom jag med den exakta presentationen. Att dom hade stått i baren och pratat om varandra bara några veckor innan och det var då jag testade att göra drinken för första gången.

Japp det var det jag hade för denna gången, låt smaka!

A tribute to Taro I BAREN med Hampus Thunholm nordefors.com Karoline Nordefors

A tribute to Tarō

4 cl Nikka Coffey Grain

2 cl Punsch

1 cl gul Chartreuse

2 stänk vaniljbitters

Vi ses på SHIBUMI!

Hampus Thunholm barchef Shibumi Stockholm nordefors.com Karoline Nordefors

Hampus Thunholm barchef Shibumi Stockholm

Twitter: @HampusThunholm

Instagram: @HampusThunholm

Mail: hampus.thunholm@esperantogroup.se

Alla tidigare inlägg av Hampus!

Alla tidigare inlägg I BAREN

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline