Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
I BAREN med Emil Åreng - Bismarck Cocktail med Brännland Iscider och kvannesirap - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

I BAREN med Emil Åreng – Bismarck Cocktail med Brännland Iscider och kvannesirap

I baren med Emil Åreng nordefors.com

Jag ville göra en cocktail som verkligen var en signaturdrink för Rex i Umeå med rötterna i Umeå och Västerbotten. Bourbon är en bas i många klassiska cocktails så jag utgick från det, den söta tonen i Bourbon ville jag jämna ut med något syrligt och något som andas Umeå och Västerbotten. Brännland Iscider, denna gudadryck gjord på Svenska äpplen och Norrländsk kyla blev perfekt som syra och kontrade Bourbon på ett perfekt sätt, för att få ett djup och en annorlunda upplevelse använde jag kvannesirap (Kristina på Kvannegården gör en fantastisk Sirap), både bitter och söt på samma gång blev den ett perfekt komplement. För att förstärka Kvannen och balansera upp cocktailen använde jag en annan klassisk cocktailingrediens, Angostura Bitter. Avsluta med en citronzest för att förstärka lukten. Jag ville ha ett tungt namn för cocktailen som alla känner till, Bismarck – Legenden – Slagskeppet – men framförallt en riktig matig äppelsort. Det perfekta namnet för en framtida Norrländsk cocktailklassiker som förhoppningsvis överlever lika länge som bland annat Manhattan gjort.

Bismarck Cocktail av Emil Åreng Rex Bar & Grill Umeå nordefors.com

BISMARCK COCKTAIL

5cl Bourbon

4cl Brännland Iscider

2cl Kvannesirap

2 dashes Angostura Bitter

Citronzest

Utförande:

Rör alla ingredienser förutom citronzest med mycket is i ungefär 10 sekunder. Sila upp i ett kylt cocktailglas (lägg några glas i frysen för bästa effekt) avsluta med en citronzest.

Bartender Emil Åreng Rex Bar & Grill Umeå

EMIL ÅRENG Bar Manager Rex Bar & Grill Umeå

Instagram: @emilseth

Foto (drink): Johan Gunseus

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline