Hummus med curry, koriander och persilja

Det här receptet fick jag av en kock på Ulriksdals trädgårdscafé. Under vardagarna serveras här en fantastisk vegetarisk buffé. Bufféns olika rätter är alltid gjorda på säsongens råvaror och  kryddad med världens alla smaker.Buffébordet innehåller olika varmrätter och sallader. Dagens soppa serveras liksom frukt, hembakt bröd, kaffe, te och mineralvatten. Det här är en underbart god och smakrik hummus som passar till mycket. Vi hade den t ex som förrätt tillsammans med grissini, salami och morotsstavar.

Hummus med curry, koriander och persilja 5-6 dl

4 dl kikärter (en burk är ca 3 dl)
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk riven färsk ingefära
1 dl hackad persilja
7-8 hackade korianderkvistar eller malen koriander efter smak
1/2-1 pressad citron
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 -1 dl rapsolja

Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare och mixa allt. Häll i oljan sist medans du mixar, konstistensen ska bli fluffig, jämn och krämig. Låt gärna hummusen stå och vila en stund i kylskåpet för att mogna. Smaka sedan av för att eventuellt tillsätta mer av någon krydda.

Fler artiklar