Svenska flaggan
  • Karoline Nordefors
  • Hernö Gin Cocktail Awards 2013 vinnare Oskar Johansson Corner Club Stockholm – Cocktails Jakt och Tonic och Ebba Grön

Hernö Gin Cocktail Awards 2013 vinnare Oskar Johansson Corner Club Stockholm - Cocktails Jakt och Tonic och Ebba Grön - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Hernö Gin Cocktail Awards 2013 vinnare Oskar Johansson Corner Club Stockholm – Cocktails Jakt och Tonic och Ebba Grön

Finalen av Hernö Gin Cocktail Awards 2013 gick av stapeln den 25/11 på Corner Club i Stockholm. Nio finalister tävlade om ett första pris på 10 000 kr samt övriga priser.

Finalisterna:

Michael Andersson, Mårtenson Nattklubb
Marlene Nilsen, Innefickan restaurang & bar
Tony Comas, Pontus!
Fredrik Löwenhamn, Grill
Oskar Johansson, Corner Club
Micke Karlsson, Marie Laveau Stockholm
Magnus Widmark, Puta Madre
Hampus Thunholm,
Karl-Martin Edin, Rex Umeå

Oscar Hernö GinOscar Hernö

Vinnande bidrag av Oskar Johansson Corner Club Stockholm

Uppgiften var att göra en twist på en Gin & Tonic. Jag ville skapa något nytt och som jag inte själv stött på tidigare men som samtidigt var väldigt enkelt. När jag tänkte på Hernö och dess norra härkomst så började tanken på att värma upp drinken. Jaktsäsongen och skog blev inspirationen. Vad passar sig bättre en kall höstkväll i skogen än en varm drink med silkeslen gräddtopp smaksatt med enbärsris? PANG! Där satt den.
JAKT & TONIC

30 ml Hernö Gin

10 ml sockerlag

100 ml upphettat Tonic water

Enbärsrisgrädde på toppen
Den andra drinken skulle vara en säsongsinspirerad svensk cocktail. Då jag jobbar på Corner Club i Gamla Stan och i anknytning till restaurang Frantzén så kändes det givet att jag skulle finna inspiration i deras kök. Äpple- och ärtskottsjuice var något jag fick upp ögonen för. Den gröna färgen, den krispiga smaken och ihop med Hernö Navy Strength Gin fanns här ett spel mellan smakerna som jag blev väldigt intresserad av. Gimlet Cocktail var utgångspunkten & slutresultatet blev magiskt.
EBBA GRÖN

35 ml Hernö Navy Strength Gin

40 ml Lime/äpple/ärtskott-cordial

På andra plats i tävlingen och tillika vinnare av Best Performance utsågs Micke Karlsson från Little Quarter, medan tredje pris tilldelades Karl-Martin Edin från Rex Bar & Grill i Umeå.

I juryn deltog:
Emil Åreng, Barchef, Rex Bar & Grill
Madeleine Rapp, Bartender, Nytorget 6
Jon Hillgren, Master Distiller, Hernö brenneri
OM HERNÖ GIN
Hernö brenneri är Sveriges första och världens nordligaste ginbränneri.  Vi skapar unika destillerade gindrycker för genuint dryckesintresserade. Vi lägger mycket tid i vårt skapande för att ta fram produkter så välsmakande att det är överflödigt att blanda ut dem med något annat. All verksamhet sker i vårt bränneri i byn Dala strax utanför Härnösand i Ångermanland.
Hernö Gin tilldelades flest medaljer när Gin Masters 2013 arrangerades i London under slutet av juni 2013.. Tävlingen genomförs genom individuell blindprovning där enbart de gin som särskilt utmärkte sig tilldelas Silver, Guld eller Master. Mastermedaljerna föräras endast de gin som är exceptionella.
Hernö Swedish Excellence Gin tilldelades två Guld och ett Silver
Hernö Navy Strength Gin tilldelades två Master.
Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline