Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap
Skriven av Karoline Nordefors

Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap

Fick en idé om att göra en snabb lunch med med påskens smaker eller för all del midsommar och jul också. Gjorde en gubbröra med matjessill, äpple och potatis och rullade in röran i ett tunnbröd. Fantastiskt gott med de salta smakerna från sillen, krispet och friskheten från äpplet och den mjuka potatisen. En mättande röra som passar till snittar, vickning, förrätt, i wrap eller på ägghalvor.

Gubbröra med matjessill, äpple och potatis

Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap 4 port

250 g matjessillfiléer, hackade

4 hårdkokta ägg, hackade

1-2 dl tärnad kokt potatis eller färskpotatis

1 äpple, skalat och tärnat

3 msk hackad dill

1/2-1 rödlök (beroende på storlek), finhackad

ev. ett litet knippe gräslök, fint skuren

2 dl crème fraiche

nymald svartpeppar

4 tunnbröd eller wraps

Blanda ihop allting till en saftig röra och krydda ordentlig med nymalen svartpeppar. Servera i wrap, på knäckebröd eller precis hur du vill.

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline