Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Anna Pettersson bjuder på marinerade grillade lammkotletter med sommargrönsaker och ruccolapesto. Titta vilka grönsaker som finns i trädgården, på marknader och i grönsaksdisken. Det som är i säsong är bäst just nu!

Annons:

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto 4 pers

8 lammkotletter

4 kvistar rosmarin

4 vitlöksklyftor, finhackade

1 dl olivolja

salt och peppar

Ugnsstekta grönsaker

1 knippe färska morötter

1 knippe grön sparris

1 knippe färsk gul lök + det gröna

1 msk rapsolja

salt

Ruccolapesto

1 påse ruccola, 75 g

1 dl sötmandel

100 g parmesanost, riven

1,5 dl olivolja

1/2 citron, saften

salt

Lammkotletterna: Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.

Ruccolapesto: Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.

Ugnsstekta grönsaker: Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.

Anna Pettersson kock

Mail: petterssonanna@live.se

Se Annas tidigare Kockens tips

Se alla tidigare Kockens tips

Läs mer


Fler artiklar