- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gratinerade pilgrimsmusslor i ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime
Gratinerade pilgrimsmusslor i ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime

Gratinerade pilgrimsmusslor i ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime
Det här är en riktig smaksensation till förrätt. Mjuka saftiga pilgrimsmusslor i ett smakrikt smör utmärkt att doppa en bit bröd i för att suga upp det goda. Enkelt att förbereda och snabbt att tillaga inför servering.
Gratinerade pilgrimsmusslor med ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime 4 port
12 pilgrimsmusslor av större storlek
4 skivor ljust bröd
Smör:
75 g smör
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk sambal oelek
1 lime, skalet
2 msk hackad färsk timjan
Blanda alla ingredienser till ett kryddsmör.
Montering:
Halstra de torra pilgrimsmusslorna i en het torr panna, ca 15 sekunder på varje sida tills de får fin färg. Fördela musslorna i små formar och klicka över smöret. Gratinera på 225 grader 2-3 minuter tills smörets smält. Servera direkt med bröd.
